Yli 60 € tilaukset ilman postikuluja! |
Tilaa uutiskirje |
|
|
|
KEVÄÄN 2018 UUTUUSKIRJAT
SYKSYN 2017 UUTUUSKIRJAT
TOP 10 KIRJAT
KUUKAUDEN KIRJA
TILAA LAHJAKORTTI
E-KIRJAT
FILOSOFIA & USKONTO
HISTORIA
KASVATUS & PSYKOLOGIA
KIELET & KIRJALLISUUS
KULTTUURI & TAIDE
OTATIETO
SOSIAALIALA
SUKUPUOLENTUTKIMUS
TALOUS & JOHTAMINEN
TEKNIIKKA & IT
TERVEYS & HYVINVOINTI
TIEDE & TUTKIMUSMENETELMÄT
VIESTINTÄ & MEDIA
YHTEISKUNTA & POLITIIKKA
YMPÄRISTÖ & LUONTO
|
|
Suomalaiset kirjat, Tekniikka. Teollisuus. Käsityö. Maa- ja metsätalous kotitalous. Liiketalous. Liikenne, Kotitalous. Laitostalous, Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri | | NEWTONIN KANA: TIEDE KEITTIÖSSÄ
Saatavuusarvio: Pikatoimitus! ISBN-13: 9789524953351, ISBN-10: 9524953358 Hinta: 28.00 € (Alv 10%, 25.45€ Alv 0%), OVH 28.00 € |
|
Keittiötiede tuo tieteen oivallukset ja menetelmät kotilieden ääreen. Se selittää, miksi majoneesi leikkaa ja miksi kerma muuttuu voiksi, ja pohtii, mikä olisi optimaalinen perunalastujen lukumäärä olutlasillista kohti.
Italialaisen Massimiano Bucchin teossukeltaa sulavasti niin keittotaidon kuin luonnontieteiden ja filosofiankin historiaan. Newtonin kana kertoo, kuinka tieteilijät Sokrateesta Feynmaniin ja Louis Pasteuriin ovat - usein puolivahingossa - päätyneet kulinaristisiin keksintöihin. Teoksessa on huomioita ja ilmiöitä valistusajalta molekyyligastronomiaan ja futuristiseen keittiöön asti. Tieteen historiassa, ristiriitojen ja kiistelyn lomassa, on tehty useita modernia keittiötä hyödyttäviä oivalluksia.
Teoksessa uppoudutaan suuriin kysymyksiin: kuinka geologinen vallankumous uhkasi sekoittua minestronekeittoon? Millainen oli Sokrateen käsitys lääketieteestä ja gastronomiasta? Kuka keksi maitokaakaon? Mukana ovat myös kana, jota Newton ei syönyt, ja Benjamin Franklinin kalkkuna.
Suomentanut Laura Lahdensuu
Asiasanat: filosofia tiede ruoka keksinnöt historia luonnontiede Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Tekniikka. Teollisuus. Käsityö. Maa- ja metsätalous kotitalous. Liiketalous. Liikenne > Kotitalous. Laitostalous > Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri |
|
|